Aktiviteter

Detta händer i Bellö!

Samhällsföreningen har flera sällskapsspel och annat kul för barn och ungdomar. Vill du låna bygdegården för att umgås med familjen och låta barnen spela spel, pyssla eller måla? Ring Susanna tel 222 38 eller Tina tel 222 51.

Återkommande aktiviteter

Här presenterar vi årligen återkommande aktiviteter.  Närmare datum och andra aktualiteter presenterar vi under Aktuellt.

Januari
Julgröt i församlingshemmet ordnas av Bellö församling  tillsammans med Svenska kyrkan.

Februari
Musik med mat och dryck i Bygdegården.

Mars
Årsmöte

April
Vårstädning. Vi samlas och snyggar till badplatsen och samhället. Vi samlar ris till vårens brasor och avslutar med gemensam fika vid badplatsen. Månaden avslutas med majbrasa vid badplatsen och firar vårens ankomst vid sjön Bellen.

Maj
Kyrkan ordnar någon form av pilgrimsvandring i bygden.

Juni
Bellö fornminnesförening anordnar nationaldagsfirande den 6 juni i Bellö Fornminnespark bredvid Bygdegården. Vi firar vårt land med sång, musik, och tal. Allsång och kaffeservering gör det till en gemytlig stund.

Midsommaraftons förmiddag samlas vi till dans runt midsommarstången i Fornminnesparken. Egen fikakorg medtages.

Bellödagen är ett evenemang som anordnas med några års mellanrum i Bellö Bygdegård och Fornminnesparken. En dag för små som stora. Se bilder i galleriet (kommer inom kort).

Juli
Samhällsföreningen anordnar en visafton för både stora och små i Fornminnesparken intill Bygdegården. Blir det regn sitter vi inne. Under kvällen bjuds det på underhållning, allsång och dragspelsmusik.

Under hela sommaren har du tillgång till vår fina badplats, en av kommunens mest välskötta! Där kan du använda vår fina grill eller köpa glass, godis, hembakat, kaffe eller läsk i Solkiosken. Du kan också köpa fiskekort och hyra en båt för att dra upp en abborre eller gädda. Fiskekortet finns att köpa i Solkiosken och hos Göran Silfverhielm. Du kan hyra båt hos Göran också. Vill du läsa mer om sjön ska du besöka Bellenfiskes egen hemsida  för att få veta mer om fisket.

Augusti
Bellö marknad den första torsdagen i augusti varje år. Ett par av marknadens höjdpunkter är musikgudstjänsten i Bellö kyrka och serveringen av nygräddade våfflor utanför Bygdegården. Evenemanget arrangeras i och omkring Bygdegården av Bellö Fornminnesförening som har en egen hemsida med mer information om  äldre historia, byggnader och utflyktsmål i trakten.

September
Då är det svamplockartider och då är det full fart i skogarna.

Oktober
Eftersom många i bygden jagar älg är det för övrigt ganska lugnt. Jägarna måste få ro att diskutera sina bravader.

November
November brukar vara mycket grått och trist, därför ordnar vi någon form av novembermys i Bygdegården. Lite visor, gamla godingar och eventuellt lite dans. Givetvis tar du med dig lite egen mat och dryck.

December
Först sätter arbetsgruppen upp en fin gran. Sedan firar vi med ett fint luciatåg med barnen i Bellö, i kyrkan och därefter fika i församlingshemmet.